Dry needling

Voor de behandeling van gespannen spieren en triggerpoints.

Wat is “dry needling?”
Myofasciale Triggerpunt Therapie richt zich op disfuncties in ons spierstelsel en fascia. Spieren zijn vaak betrokken in een klachtenpatroon als primaire oorzaak of als reactie op een andere problematiek in ons lichaam. Hierdoor ontwikkelen zich harde spanningspunten (pijnpunten) in de spier die lokale pijn maar ook uitstralingspijn kunnen veroorzaken. Dit kan door verschillende factoren worden veroorzaakt waaronder stress, langdurige eenzijdige belasting (o.a. bureauwerk), onevenwichtig eetpatroon, een trauma, een verkeerd bewegingspatroon,..

Therapie?
Naast stretching, triggerpoint behandeling d.m.v. compressie, spierontspannende technieken en foam-rolling kan dry needling een belangrijke behandelmethode vormen. Bij deze techniek wordt een fijne naald in een triggerpoint in de spier gebracht. Het effect van deze techniek is reeds aangetoond door verschillende wetenschappelijke studies. Momenteel kan u bij ons terecht voor deze therapie bij drie van onze therapeuten.

Wat mag u verwachten?
Bij een eerste consultatie gaat een onderzoek gepaard met een uitgebreid vraaggesprek waarbij wordt gezocht naar de oorzaak van het probleem en de betrokken spieren. Daarbij zal voldoende informatie gegeven worden rondom deze behandelvorm en andere technieken. Indien gewenst zullen dan in de opvolgsessie de betrokken spieren worden aangeprikt en behandeld.

Specialisatie: Francis Verlinde, Julie De Coninck, Lisa Defoor, Bart Messelis