• 29 MEI 19

  Kinesitherapie

  Specialisaties:

  Voor de tarieven verwijzen we naar de site van het RIZIV:  Volledig overzicht.

  Francis

  Verlinde

  Benedicte

  Cloostermans

  Julie

  De Coninck

  Steffi

  De Rocker

  Evelien

  Kerkhof

  Bart

  Messelis

  • Sportkinesitherapie
  • Lymfedrainage
  • Musculoskeletale kinesitherapie
  • pre- en postnatale kine en revalidatie
  • Musculoskeletale kinesitherapie
  • Manuele therapie
  • Rugschool
  • Pré -en postnatale kinesitherapie
  • Sportkinesitherapie
  • Parkinson
   patiënten
  • Sportkinesitherapie
  • Sportkinesitherapie
  • Bekkenbodemtherapie
  • Bikefitting
  • Lymfedrainage volgens Vödder
  • Musculoskeletale kinesitherapie
   

  Consultatie-uren

  Francis Benedicte Julie Steffi Evelien Bart

   

   Algemeen contact

  Onze kinesitherapie praktijk brengt verschillende specialisaties en disciplines samen onder één dak. Het is onze uitdaging de patiënt in zijn mechanische/functionele totaliteit te zien en via grondige bevraging en onderzoek de meest geschikte behandelmethode toe te passen.

  Al onze kinesitherapeuten zijn geconventioneerd, dit wil zeggen dat wij de tarief-richtlijnen van het Riziv volgen

  Zowel kennis als ervaring zijn de steunpilaren waarop wij een behandeling opbouwen, om zo tot een duurzaam resultaat te komen..

  Onze specialisaties:

  Kinesitherapie

  Kinesitherapie betekent “therapie door te bewegen”. Er worden afwijkingen van de normale lichaamshouding- en functie behandeld. Hiervoor bestaat er een waaier aan therapieën en technieken. Wij, Francis Verlinde, Bart Messelis, Benedicte Cloostermans, Julie De Coninck, Evelien Van Onsem en De Rocker Steffi richten ons hier op.

  kinesisten-groep


  RUGSCHOOL

  De rugschool kan enerzijds preventief gevolgd worden, anderzijds na doormaken van een nek- en/of rugprobleem die is behandeld (bij osteopaat, kinesitherapeut) of geopereerd (bv. discus hernia met dropvoet).

  Rugschool is dus geen therapie, maar een oefenprogamma.

  Hierin proberen we een letsel of het herval ervan te voorkomen en aan te leren hoe we onze rug dagdagelijks best gebruiken.

  De aangeleerde oefeningen kunnen thuis worden geoefend en worden in de praktijk herhaald, aangepast en verzwaard en ingepast in de thuis- werksituatie.

  kinesisten-toestellen


  LYMFEDRAINAGE

  Het lymfevatenstelsel

  Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Het kan gebeuren dat dit water uit balans is of met andere woorden dat er een probleem is met de aan- en afvoer en er zwelling of oedeem ontstaat. Het lymfevatenstelsel ondersteunt een bloedvatenstelsel om deze balans in evenwicht te houden. Het fungeert tevens als filter die afvalstoffen helpt verwijderen uit ons lichaam en bruikbare stoffen terug in de veneuze bloedsomloop brengt. Aldaar speelt het lymfevatenstelsel ook een uiterst belangrijke rol in ons immuniteitssysteem.

  Manuele lymfedrainage:

  Manuele lymfedrainage is een hele zachte en rustige massagetechniek, speciaal bedoeld voor het bestrijden van lymfoedreem. Er wordt namelijk gewerkt met “huidverschuivingen”, die de lymfevaten openen en een aanzuigend effect hebben op het interstitieel vocht. Op deze manier ondersteunt de lymfedrainage de vocht afvoer in ons lichaam.

  Wanneer?

  – oedeem door trauma
  – oedeem na chirurgische ingrepen
  – oedeem door veneuze insufficiëntie (bv. zware benen)
  – ontstekingen neus-keel-oor (bv. sinusitis)
  – na amputatie (bv. mammectomie met uitname van de lymfeklieren thv de oksel)
  – na varicectomie

  De Lympha-Mat

  De Lympha-Mat is een toestel dat dmv een opblaasbare mouw de vochtcirculatie in ons lichaam stimuleert. De mouw bestaat uit 12 compartimenten die beurtelings opblazen en weer ontspannen van distraal naar proximaal. Het toestel stimuleert, evenals de manuele lymfedrainage, de vochtafvoer in ons lichaam en kan dus als aanvullende therapie dienen.

  lymphatic-system


  AUTOGENE DRAINAGE

  Autogene drainage is een ademhalingstherapie.
  Hierbij leren we de patiënt zijn longen zelf te draineren (ledigen) door:

  De bovenste luchtwegen te reinigen, via neusspoeling.
  De diepere luchtwegen vrij te maken door eerst te aërosolen.
  Via ademhalingstechniek het slijm transporteren en ophoesten.

  Bij baby’s en peuters helpen we mee door begeleiding van hun ademhaling zodat ook zij het slijm kunnen ophoesten.


  SPORTKINESITHERAPIE

  Hier behandelen we het sportletsel (bv. enkeldistorsie, bandletsel knie, spierscheur,..) en trainen daarna de sporter op tot op het niveau, competitief of recreatief, dat voor hem/haar nodig is.

  praktijk-core-stability


  MUSCULOSKELETALE KINESITHERAPIE

  Bij musculoskeletale kinesitherapie worden weke delen (spieren) en gewrichten,
  zowel perifeer (bv. schouder, knie) als centraal (de wervelzuil) behandeld.

  Daarna worden ze getraind met oefentherapie:
  Specifieke oefeningen per gewricht aangepast aan de patiënt.


  PRÉ- POSTNATALE KINESITHERAPIE

  Postnatale kinesitherapie

  De postnatale kinesitherapie kan gestart worden 6 weken na de bevalling en bestrijkt gewoonlijk 9 tot 18 sessies met een frequentie van 1 à 2 keer per week. We zullen ons vooral richten op stabilisatieoefeningen voor de romp (buikspieroefeningen-rompcorset), bekkenbodemtraining en algemene conditietraining. Er zal steeds een aangepast individueel oefenschema opgesteld worden. Om hardnekkige zwangerschapskilo’s te bestrijden kan samengewerkt worden met onze diëtiste tijdens de periode van de postnatale kinesitherapie.

  postnatale-training


  BEKKENBODEMTHERAPIE – PELVISCHE REËDUCATIE

  Ons bekken wordt onderaan afgesloten door een spierlaag, de bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspieren hebben drie belangrijke functies. Vooreerst zijn zij verantwoordelijk voor onze continentie ( het al dan niet doorlaten van stoelgang of urine). Daarnaast zorgen zij voor de ondersteuning van de organen in onze buikholte. En tot slot hebben ze ook nog een seksuele functie.

  Het spreekt voor zich dat tal van problemen optreden bij een malfunctie van deze spieren. Ongewild urineverlies is wellicht het meest gekende probleem, maar ook pijn tijdens het vrijen, vaginisme, verzakkingen , aandrang, incontinentie voor stoelgang en bedplassen kunnen gelinkt worden aan een insufficiënte bekkenbodem. Aangezien de bekkenbodem bestaat uit spierweefsel kunnen we deze goed trainen.

  De bekkenbodemtherapie start bij een goede bewustwording van de bekkenbodemspieren. Eens men erin slaagt een goede contractie en ontspanning van deze spiergroep te bekomen, kan met functionele oefeningen gestart worden aangepast aan de dagelijkse activiteiten van de patiënt. In onze praktijk beschikken we tevens over een toestel (elektrostimulatie/ biofeedback) dat als hulpmiddel kan ingeschakeld worden.

  bekkenbodemtraining


  Stabilisatietraining

  Vanaf dinsdag 10 maart 2015 zijn we gestart met een primeur in onze praktijk!

  Onze collega Evelien geeft elke dinsdagavond groepslessen stabilisatietraining geven. Voorlopig zullen er telkens 2 lesmomenten plaatsvinden:

  – Lesmoment 1: Dinsdagavond van 19.15u tot 20u
  – Lesmoment 2: Dinsdagavond van 20.15u tot 21u

  Blijf up-to-date en like de facebookpagina Kinesitherapie Evelien Van Onsem:
  Wat is stabilisatietraining?

  Tijdens de stabilisatietraining, ook wel core-stability genoemd, zullen enerzijds de belangrijkste romp spieren getraind worden die ervoor zorgen dat er geen overbelastingsletsel kan optreden ter hoogte van de wervelzuil. Anderzijds zullen ook andere belangrijke spiergroepen getraind worden die bijdragen aan een goede stabiliteit en spierevenwicht in het volledige lichaam.

  De groepslessen worden aangepast aan ieders niveau, zowel niet-sporters als sporters. Iedereen is dus welkom!
  De inschrijvingen per lesmoment zijn beperkt tot maximum 6 personen, zodat iedereen voldoende persoonlijke begeleiding kan krijgen.

  Indien er sportclubs zijn die graag stabilisatietraining willen aanbieden aan hun leden mogen ook jullie steeds contact opnemen met ons zodat we de praktische zaken verder kunnen bespreken.

  Bij interesse kan je ons telefonisch bereiken op het nummer 09/369.66.52 of je kan ook even langskomen in de praktijk.

  stabiliteitstraining

  Shockwave

  De Intelect RPW Shockwave by Chattanooga is een Shockwave apparaat met radiale shockwaves. De energie wordt over een groter oppervlak verdeeld en wordt dus over een groter (radiaal) oppervlak in het lichaam gebracht m.b.v. een vrij te bewegen behandelknop. Deze pulsen bestrijken de volledige pijnzone. Deze apparaten produceren (een laag tot gemiddeld) aangepast energieniveau. Radiale shockwaves worden m.b.v. een luchtcompressor pneumatisch gegenereerd.

  Met de intelect RPW shockwave behandelen we vooral peesletsel: patellapeestendinitis, jumperknee en lopersknie, tennis- en golferselleboog, Throchanteritis, schoudertendinitis, hielspoor en ook triggerpoints (bv. bij trapeziussyndroom).

  Shockwave versnelt het genezingsproces door de zelfgenezende eigenschappen van het lichaam te stimuleren. Ze stimuleren het metabolisme (stofwisseling) en verbeteren de bloedcirculatie. Ziek weefsel herstelt zich en geneest.

  Voor meer info: www.allproducts.be.

  shockwavetoestel

  Temporomandibulaire dysfunctie (TMD) is het niet goed functioneren van het bewegingsapparaat van het kauwstelsel.

  Vaak is een overbelasting van het kauwstelsel de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt moeilijk en pijnlijk, spieren kunnen verkrampen en pijn kan uitstralen naar andere delen van het lichaam (hoofdpijn, nekpijn, tandpijn,..). Het kaakgewricht kan pijnlijk en gevoelig zijn, er kan een verstoord bewegingspatroon van de onderkaak optreden (vb. onvoldoende mondopening) en de kaak kan geluid maken bij mondbewegingen (vb. een klik bij het openen of sluiten van de mond).

  Het doel van de therapie voor TMD is het verminderen en/of het opheffen van de pijn en van het verstoorde bewegingspatroon. Je krijgt een goede uitleg en begeleiding om inzicht te krijgen in het probleem. De behandeling bestaat uit mobilisatietechnieken van het kaakgewricht en ontspanningstechnieken en stretchingstechnieken van de kauwspieren. Andere delen van het lichaam (vb. nek) worden ook nagekeken en indien nodig behandeld aangezien deze ook een rol kunnen spelen in het optreden van kaakgewrichtsproblemen.

  Specialisatie van De Rocker Steffi.

  Onze handen zijn heel belangrijk in ons dagelijks leven. Ieder letsel zal enige vorm van beperking en ongemak met zich meebrengen.

  De bouw van onze handen is een meesterwerk van de natuur. De samenwerking tussen de hersenen en de spieren zorgt dat we veel zaken kunnen manipuleren. Dit samen met een uiterst precies gevoel geeft ons de mogelijkheid om veel te doen. Onze gewrichten zijn mechanisch gezien heel complexe structuren.

  Juist daarom is na een operatie of letsel een correcte, aangepaste en persoonlijke revalidatie noodzakelijk.

  Specialisatie Francis Verlinde

  Wanneer een kind een vertraagde of afwijkende motorische ontwikkeling heeft is het doorgaans aangewezen het kind in zijn verdere ontwikkeling te begeleiden.

  Dit kan vaak via psychomotorische therapie. Via een gestandaardiseerd onderzoek worden de kernproblemen van het kind in kaart gebracht. Daarna worden er, in samenspraak met het kind en / of de ouders, werkpunten en doelen gekozen.

  Spelenderwijs wordt er gewerkt aan vaardigheden zoals bijvoorbeeld evenwicht, coördinatie, lichaamskennins, visuomotoriek ….

  Specialisatie van Evelien Kerckhof.

  Kraakbeen en pezen herstellen beter, beweeglijkheid en soepelheid van het gewricht verhogen. Zorgt bovendien voor een vermindering van complicaties zoals gewrichtsstijfheid en adhesie.

  kinetectoestel

  Er is een toestel aanwezig in onze praktijk!

  Wat is “dry needling?”
  Myofasciale Triggerpunt Therapie richt zich op disfuncties in ons spierstelsel en fascia. Spieren zijn vaak betrokken in een klachtenpatroon als primaire oorzaak of als reactie op een andere problematiek in ons lichaam. Hierdoor ontwikkelen zich harde spanningspunten (pijnpunten) in de spier die lokale pijn maar ook uitstralingspijn kunnen veroorzaken. Dit kan door verschillende factoren worden veroorzaakt waaronder stress, langdurige eenzijdige belasting (o.a. bureauwerk), onevenwichtig eetpatroon, een trauma, een verkeerd bewegingspatroon,..

  Therapie?
  Naast stretching, triggerpoint behandeling d.m.v. compressie, spierontspannende technieken en foam-rolling kan dry needling een belangrijke behandelmethode vormen. Bij deze techniek wordt een fijne naald in een triggerpoint in de spier gebracht. Deze techniek is reeds aangetoond door verschillende wetenschappelijke studies. Momenteel kan u bij ons terecht voor deze therapie bij drie van onze therapeuten.

  Wat mag u verwachten?
  Bij een eerste consultatie gaat een onderzoek gepaard met een uitgebreid vraaggesprek waarbij wordt gezocht naar de oorzaak van het probleem en de betrokken spieren. Daarbij zal voldoende informatie gegeven worden rondom deze behandelvorm en andere technieken.
  Indien gewenst zullen dan in de opvolgsessie de betrokken spieren worden aangeprikt en behandeld.

  • Chirurgie

   Door de nauwe samenwerking tussen diëtiste, bewegingscoach en chirurg wordt uw probleem van overgewicht multidisciplinair aangepakt!

  • Diëtist en voedingsdeskundige

   Informatie over onze diëtist en voedingsdeskundige, de werkwijze, de kosten, de terugbetalingen, kunt u op deze pagina terugvinden.

  • Kinesitherapie

   Onze kinesitherapie praktijk; een unieke groep specialisten die samen de meest geschikte behandelmethode uitstippelen.

  • Osteopathie

   Voor de osteopaat is het concept ‘gezondheid’ fundamenteel. Dit behelst niet alleen het afwezig zijn van symptomen, maar ook een evenwichtige functie en een staat van welzijn in harmonie met zijn omgeving.

  • Podoloog

   Iets met voeten? Zeker, maar tegelijk zoveel meer. Een podoloog onderzoekt en behandelt problemen en afwijkingen die opduiken ter hoogte van de voet of daar hun oorsprong vinden. Zowel kinderen en volwassenen als ouderen kunnen bij de podoloog terecht met voet-, pijn- en bewegingsproblemen. Podologen vervullen ook een preventieve en verzorgende rol bij zeer specifieke

Features

 • Informatie over onze diëtist en voedingsdeskundige, de werkwijze, de kosten, de terugbetalingen, kunt u op deze pagina terugvinden.