Pre- en postnatale kinesitherapie

Postnatale kinesitherapie
De postnatale kinesitherapie kan gestart worden 6 weken na de bevalling en bestrijkt gewoonlijk 9 tot 18 sessies met een frequentie van 1 à 2 keer per week. We zullen ons vooral richten op stabilisatieoefeningen voor de romp (buikspieroefeningen-rompcorset), bekkenbodemtraining en algemene conditietraining. Er zal steeds een aangepast individueel oefenschema opgesteld worden. Om hardnekkige zwangerschapskilo’s te bestrijden kan eventueel samengewerkt worden met onze diëtiste tijdens de periode van de postnatale kinesitherapie.

Prenatale kinesitherapie
Als nieuwe mama komen er heel wat veranderingen op je af: je gezin, hormonaal, mentaal, lichamelijk. Het is dan ook belangrijk om niet alleen goed voor je baby te zorgen, maar ook voor jezelf.
Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam heel wat fysieke veranderingen door de aanwezigheid van jouw baby. Dit kan leiden tot verschillende ongemakken waarbij rug- en bekkenklachten het meest voorkomen. Aan de hand van oefentherapie en zachte manuele technieken, pakken wij deze klachten samen aan.
De bevalling van je baby is een natuurlijk proces. Vaak brengt dit wel ongerustheid en vragen met zich mee.
“Wat staat mij te wachten?”; “Hoe kan ik mij hier op voorbereiden?” en “Hoe kan mijn partner mij ondersteunen?”. Tijdens de prénatale sessies overlopen wij samen het volledige proces en hoe jij hier bewust mee kan omgaan. Ook jouw partner wordt hierbij betrokken. We overlopen hoe hij jou tijdens de arbeid en de bevalling het best kan helpen en ondersteunen.

Bekkenbodemtherapie
Voor bekkenbodemtherapie dmv biofeedback werken wij samen met kinesitherapie te laarne. Het kan zijn dat de bekkenbodemoefeningen niet zo vlot verlopen, of u last blijft hebben van verlies ondanks de oefeningen. Daarbij kan biofeedback u helpen om de controle over deze bekkenbodemspieren terug te winnen. Door deze samenwerking kunnen wij u voorzien van een volledige pre-en postnatale begeleiding. Voor de oefentherapie en educatie gaan wij samen aan de slag in onze praktijk.

U kan hiervoor terecht bij onze kinesitherapeut: Steffi De Rocker