• 19 OKT 15

  Podologie

  Kevin De Rocker is onze podoloog van dienst. Je kan er terecht voor zowel voetverzorging als gang-analyses en functionele zolen.

  Kevin is te bereiken op 0474 42 60 67.

  OPGELET! 

  Sinds 1 oktober 2017 kan je de podoloog enkel en alleen nog consulteren in Kalken, Provinciebaan 70. 

  Klik hier om een afspraak te maken.

   

  Wat is een podoloog?

  Een podoloog is een paramedicus die een professionele bachelor behaald heeft. Hij focust zich op problemen ter hoogte van de voeten bij kinderen, ouderen, sporters, diabetici, reumapatiënten, … Deze problematiek kan variëren van het bewegingsapparaat tot nagel- en huidaandoeningen. Ook knieklachten, heupklachten en lage rugpijn, met de oorzaak ter hoogte van de voeten, kunnen behandeld worden.

  Wat doet een podoloog?

  Een podoloog start steeds met een grondig vraaggesprek. Hierna volgt een schoeninspectie waarbij de patiënt uitgebreid advies krijgt over een goede schoen. Vervolgens wordt de algemene voetfunctie onderzocht met betrekking tot mobiliteit, spierlengte en spiersterkte. Wat uit dit klinisch onderzoek naar boven komt, wordt gekoppeld aan de gang-analyse. Op basis van deze resultaten zal besloten worden of er al dan niet zooltherapie vereist is. Naast biomechanisch onderzoek doet een podoloog ook algemene voetbehandelingen.

  Meer info op de persoonlijke website van Kevin De Rocker

  shoe-adjustments

  Dagelijks dragen onze voeten ons hele lichaamsgewicht. Zij verdienen daarom de bijzondere aandacht en de beste zorgen. Laten het nu juist onze voeten zijn, die op gebied van verzorging het vaakst worden verwaarloosd. Bovendien is een grondige voetverzorging veel meer dan het knippen van de nagels.

  Bij medische pedicure worden de voeten eerst grondig gereinigd en ontsmet.
  Overtollig eelt en likdoorns worden verwijderd. Ook ingegroeide nagels, kloven, zweetvoeten, schimmelinfecties van huid en nagels worden op een professionele wijze behandeld.

  Door een regelmatig bezoek aan de pedicure kunnen op termijn veel problemen worden voorkomen.

  Verzekeraar Terugbetaling
  CM CM biedt haar leden die ouder zijn dan 65 jaar 5 euro korting op een bezoek aan de pedicure of de podoloog. Dit tot vier keer per jaar.

  Ben je jonger dan 65 en heb je om medische redenen voetverzorging nodig, dan geniet je ook deze tegemoetkoming.

  Partena Per medische pedicure behandeling voorziet Partena Ziekenfonds een tegemoetkoming van 5 euro, met een maximum 6 sessies per jaar.

  Wie jonger is dan 65 jaar, moet een medisch voorschrift voorleggen. Dit voordeel is niet cumuleerbaar met een terugbetaling via de wettelijke ziekteverzekering.

  Socialistische mutualiteit Je krijgt 12,60 euro per jaar terugbetaald.
  Je bent ouder dan 65 jaar OF je gaat om medische redenen naar de pedicure.
  OZ Je bent 65 jaar of ouder.
  Ben je jonger dan 65 jaar? Dan kan je een tegemoetkoming voor voetverzorging krijgen onder het voordeel wellness wanneer de voetverzorging werd uitgevoerd in een schoonheidssalon.

  podoloog

Features

 • Informatie over onze diëtist en voedingsdeskundige, de werkwijze, de kosten, de terugbetalingen, kunt u op deze pagina terugvinden.